Perníčky ihned měkké
Až se vás zima zeptá... aneb na vánoční cukroví se může myslet i v létě...
Suroviny: 80 dkg hladké mouky, 12 dkg tuku, 28 dkg moučkového cukru, 4 vejce a 1 na potření, 2 lžičky jedlé sody, 4 lžíce tekutého medu, čtvrt lžičky tlučeného hřebíčku, 2 lžičky tlučeného anýzu a trošku fenyklu, citronová kůra.
Pracovní postup: Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrájíme tvary (raději silnější). Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme do zlatova. Zdobíme po vychladnutí bílkovou polevou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU GABRIELA LORENČÍKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.