Pepřová omáčka
Co by byla kuchyně bez pepře...
Suroviny: Půl svazku petrželové natě, půl svazku pažitky, 4 lžíce zelených pepřů, 200 g majonézy, 200 g jogurtu, pár kapek koňaku, citronová šťáva, sůl a 2 lžíce rybízového želé.
Pracovní postup: Bylinky jemně nasekáme, pepř roztlučeme v hmoždíři nebo umeleme, rozmícháme majonézu se smetanou a rybízovým želé, až pění, dochutíme citronem, solí, pepřem a bylinkami. Chutná k výrazným masům, karbanátkům.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARTINA NOVÁKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.