Pěna z uzené ryby
I uzenáč je ryba. Pokud neseženete pravého uzenáče ze sledě, použijte uzenou makrelu.
Suroviny:
250 g masa z uzené ryby
100 g másla nebo pomazánkového másla
3 žloutky z vařených vajec
1-2 lžíce hořčice
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Pokud možno vybereme kostičky, maso nadrobno nasekáme a utřeme s měkkým máslem.
- Přimícháme vařené žloutky, ochutíme hořčicí a citronovou šťávou, podle chuti dosolíme a utřeme do hladké hmoty.
- Podáváme s chlebem, vařené bílky můžeme využít na ozdobu nebo jako vložku do polévky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka