Pekáč plný překvapení

Suroviny: Kilo brambor, půl kila cuket, 100g šunkového salámu, 1 květák, 2 vejce, zakysaná smetana, 30g másla, 3 lžičky mléka, pažitka a sůl.

Postup: Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme, necháme ji vypotit a potom uvaříme v osolené vodě, do které přidáme trochu mléka a celý květák. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a položíme je na máslem vymazaný plech. Další vrstvu budou tvořit cukety, které pokropíme smetanou, potom brambory, drobně nakrájený salám a opět brambory. Dáme péct do trouby. Po 15 minutách přidáme rozmačkaný květák s vajíčkem. Pečeme ještě 30 minut. Nakonec ozdobíme pažitkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.