Pečený bůček

Když zbude, můžeme ho jíst i za studena nebo rozemlít na pomazánku.

Ingredience
  • 500 g bůčku
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Kůži na bůčku nařežeme do čtverečků, osolíme, okmínujeme a položíme kůží dolů na nakrájenou cibuli a česnek v pekáči. Mírně podlijeme.
  2. Pečeme asi půl hodiny, pak otočíme kůží navrch a zakryté dál pečeme.
  3. Až v závěru odklopíme a dopečeme do zlatavé kůrčičky.
  4. Podávat můžeme s knedlíkem, s kysaným zelím nebo se špenátem anebo pak na studeno s krajícem chleba a hořčicí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.