Pečený bůček
Když zbude, můžeme ho jíst i za studena nebo rozemlít na pomazánku.
Ingredience
- 500 g bůčku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- kmín
Postup:
- Kůži na bůčku nařežeme do čtverečků, osolíme, okmínujeme a položíme kůží dolů na nakrájenou cibuli a česnek v pekáči. Mírně podlijeme.
- Pečeme asi půl hodiny, pak otočíme kůží navrch a zakryté dál pečeme.
- Až v závěru odklopíme a dopečeme do zlatavé kůrčičky.
- Podávat můžeme s knedlíkem, s kysaným zelím nebo se špenátem anebo pak na studeno s krajícem chleba a hořčicí.
Související
-
Vařený bůček
To by až takový zázrak nebyl, ale obalený v kořenící směsi, to už k zázraku daleko nemá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.