Pečený bůček

Když zbude, můžeme ho jíst i za studena nebo rozemlít na pomazánku.

Ingredience
  • 500 g bůčku
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Kůži na bůčku nařežeme do čtverečků, osolíme, okmínujeme a položíme kůží dolů na nakrájenou cibuli a česnek v pekáči. Mírně podlijeme.
  2. Pečeme asi půl hodiny, pak otočíme kůží navrch a zakryté dál pečeme.
  3. Až v závěru odklopíme a dopečeme do zlatavé kůrčičky.
  4. Podávat můžeme s knedlíkem, s kysaným zelím nebo se špenátem anebo pak na studeno s krajícem chleba a hořčicí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.