Pečený bůček
Když zbude, můžeme ho jíst i za studena nebo rozemlít na pomazánku.
Ingredience
- 500 g bůčku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- kmín
Postup:
- Kůži na bůčku nařežeme do čtverečků, osolíme, okmínujeme a položíme kůží dolů na nakrájenou cibuli a česnek v pekáči. Mírně podlijeme.
- Pečeme asi půl hodiny, pak otočíme kůží navrch a zakryté dál pečeme.
- Až v závěru odklopíme a dopečeme do zlatavé kůrčičky.
- Podávat můžeme s knedlíkem, s kysaným zelím nebo se špenátem anebo pak na studeno s krajícem chleba a hořčicí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.