Pečený bůček
Když zbude, můžeme ho jíst i za studena nebo rozemlít na pomazánku.
Ingredience
- 500 g bůčku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- kmín
Postup:
- Kůži na bůčku nařežeme do čtverečků, osolíme, okmínujeme a položíme kůží dolů na nakrájenou cibuli a česnek v pekáči. Mírně podlijeme.
- Pečeme asi půl hodiny, pak otočíme kůží navrch a zakryté dál pečeme.
- Až v závěru odklopíme a dopečeme do zlatavé kůrčičky.
- Podávat můžeme s knedlíkem, s kysaným zelím nebo se špenátem anebo pak na studeno s krajícem chleba a hořčicí.
Související
-
Vařený bůček
To by až takový zázrak nebyl, ale obalený v kořenící směsi, to už k zázraku daleko nemá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.