Parmezánové brambory
Suroviny: 1 kg brambor, 1 cibule, 2 dcl mléka, půl hrnku kysané smetany, 2 lžíce másla, 1 hrnek nastrouhaného parmezánu, sůl, červená mletá paprika, sušená bazalka a oregáno.
Postup: Brambory nakrájíme na půl centimetrové kolečka a navrstvíme je do zapékací mísy. Přidáme nakrájenou cibuli. Posypeme sušenou bazalkou, oregánem, osolíme a zalijeme mlékem, které si smícháme s kysanou smetanou. Ještě posypeme nastrouhaným sýrem a poprášíme červenou paprikou. Navrch dáme kousky másla a zvolna zapékáme v předem předehřáté troubě dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka