Pařížské tyčinky
Sladká Francie a ještě sladší Paříž...
Suroviny: 150 g mletých ořechů, 400 g moučkového cukru a 2 bílky.
Pracovní postup: Ořechy, 150 g cukru a 1 bílek smícháme v tuhé těsto, druhý bílek se lžicí vody a 250 g cukru utřeme v hustou polevu. Ořechové těsto rozválíme, potřeme polevou a nožem namáčeným ve vodě rozkrájíme na tyčinky 1x3 centimetry. Pečeme v mírně vyhřáté troubě - spíš sušíme.
Suroviny: 140 g hladké mouky, 140 g strouhané čokolády, 140 g sádla, 100 g moučky cukru, 2 celá vejce, zavařenina.
Pracovní postup: V míse smícháme postupně sádlo, cukr, žloutky a čokoládu. Z bílků ušleháme sníh a střídavě s moukou ho jemně vmícháme do těsta. Na plech dáme alobal, z těsta tvoříme kuličky a na plechu do každé vytlačíme držadlem vařečky důlky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a upečeným koláčkům pak důlek naplníme zavařeninou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTŮ VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.