Pacákova torta primavera
Na těsto: 500g polohrubé mouky, sklenice vody, 4 lžíce oleje, 70g strouhaného sýra ementál nebo eidam, 2 vejce, 1 kostka droždí, sůl, pepř, 1 vařenou jemně nastrouhanou bramboru. Náplň: 1 balíček dušeného špenátu, měkký tvaroh, 150g strouhaného sýra, 1 vejce, 150g šunky a sůl.( 1 vejce na pomazání ) Uděláme si těsto, necháme ho vykynout. 2 třetiny těsta rozválíme do koláčové formy, dáme na něj náplň. Vyválíme zbytek těsta, nakrájíme z něj rádýlkem 2cm pruhy, z kterých uděláme na dortu mřížky, pomažeme vajíčkem a upečeme.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.