Ošetřovatelé děčínské zoo připravili vánoční nadílku pro zvířata

11. prosinec 2020

Vánoční nadílku už mají za sebou některá zvířata v děčínské zoologické zahradě. Nechyběly při ní dárečky, stromeček ani perníčky.

Nadělovalo se trochu s předstihem především kvůli medvědovi Brunovi, který už by mohl každým dnem ulehnout k zimnímu spánku.

„Bruno se ukázal jako skvělý specialista na odzdobování stromečku a milovník perníčků. Čekal na něj stromeček ozdobený jablky, hruškami a rybami. Jako zpestření jsme mu z kartonu připravili i obrovský perníček,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková.

S obrovským dárkem plným ovoce zavítali ošetřovatelé také k chápanům středoamerickým mexickým a svou nadílku si užil i mravenečník Ferda, který dostal balíček plný moučných červů.

„Pro mangusty liščí jsme pak přichystali krabici s několika míčky, mezi než jsme nasypali červy. Musely projevit větší snahu, aby se k dobrotě dostaly,“ doplnila mluvčí.

Jako správný strávník vánočních pochutin se projevil i Elvis, kanec prasete visajanského, který ze svého vánočního balíčku jako první snědl jeho oblíbené vlašské ořechy.

Všechny artikly enrichmentu byly připraveny s ohledem na zdraví a bezpečnost zvířat. Balící papír i velký perníček byl potištěn bramborovými tiskátky potravinářským barvivem.

autor: Alena Houšková | zdroj: Zoo Děčín

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.