Ořechové oválky

Můžete je slepit marmeládou nebo krémem, obojí bude chutnat.   

Ingredience
  • 280 g hladké výběrové mouky
  • 200 g másla
  • 100 g vlašských ořechů
  • 80-90 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • čokoládová poleva
  • marmeláda nebo krém
  • cukrářské zdobení

Postup:

  1. Do prosáté mouky vmícháme cukr, jemně namleté ořechy, žloutek a měkké máslo. Zpracujeme do hladkého těsta a v mikrotenu odložíme do lednice aspoň na 24 hodin.
  2. Druhý den necháme krátce povolit, na jemně pomoučeném vále vyválíme na stéblo silně a vykrájíme oválky nebo jiné tvary.
  3. Naskládáme je na pečicí papír na plechu a v troubě vyhřáté na 175-180 stupňů upečeme – stačí zhruba 5 minut.
  4. Zchladlé oválky slepujeme libovolnou marmeládou nebo krémem, potřeme je rozpuštěnou čokoládovou polevou (připravíme podle návodu daného výrobce) a dozdobíme cukrářským zdobením – barevným máčkem, drobnými tvary z jedlého papíru, cukrovými hvězdičkami...

Související