Očkovací autobus Ústeckého kraje o víkendu vyráží na další akce. Zatím ho využilo téměř 170 lidí

17. září 2021 08:46

Očkovací autobus vyjede o víkendu na další akce v Ústeckém kraji. V tzv. očkobusu se můžou nechat lidé proti nákaze koronavirem naočkovat bez předchozí rezervace termínu. Dosud vyrazili zdravotníci s autobusem na dvě výstavy. O víkendu vyjedou například na trhy v Ředhošti.

„18. září budeme v Jílovém, kde se koná Loučení s létem. Díky přítomnosti pediatra budeme očkovat i děti ve věku 12+. V neděli pak navštívíme trhy v Ředhošti, kde je i velký zájem trhovců o to, dojít si v běžné denní době na očkování,“ informoval během výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

Na litoměřické výstaviště dorazilo během veletrhu podle pořadatelů na 55 tisíc návštěvníků. Proti koronaviru se pak nechalo naočkovat 113 z nich. Od začátku provozu očkovacího autobusu v Ústeckém kraji tak zdravotníci naočkovali 169 lidí.

O víkendu zamíří očkobus do Jílového a Ředhoště

Po víkendových zastávkách v Jílovém na Děčínsku a v Ředhošti na Litoměřicku vyjede očkovací autobus na Děčínsko. Zastávky má naplánované například v Krásné Lípě, Chřibské, Dolním Podluží nebo Varnsdorfu.

I přes různé možnosti očkování ale zájem o vakcínu klesá. Kraj už podle hejtmana nemá další nástroje na zvýšení proočkovanosti.

„Máme nejvíc očkovacích center, mobilní týmy, očkobus, očkovací centrum pro neregistrované v obchodním centru Forum. My už víc dělat nemůžeme – pořídili jsme i další mrazáky, abychom měli očkovací látky v rezervě. Máme tolik vakcín, že už je i zamrazujeme na delší dobu. Nikde není problém, je to jen o těch lidech,“ shrnul hejtman Jan Schiller z hnutí ANO.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související