Možnost nechat se očkovat bez registrace láká. Ukončené očkování proti covid-19 už má přes 45 procent obyvatel Ústeckého kraje

9. srpen 2021 14:37

Do 9. srpna zdravotníci v Ústeckém kraji podali víc než 760 000 dávek vakcíny proti koronaviru. Vyplývá to z dat krajského koordinátora pro očkování Petra Severy. Lidé využívají klasická očkovací centra i ta speciální, zřízená pro očkování bez předchozí registrace. Jedno z nich je i v Ústí nad Labem.

„První dny byl zájem samozřejmě největší, i tak ale v Ústí nad Labem oočkujeme kolem stovky lidí, kteří nechtějí být registrováni, denně. Kromě Ústí nad Labem mohou zájemci o očkování také do nemocnice v Kadani, v Chomutově, v Mostě, Děčíně a v Žatci,“ shrnul krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

V celém kraji dosud zdravotníci aplikovali víc než 760 000 dávek vakcíny proti koronaviru. Ukončené očkování pak má téměř 370 000 lidí.

Zájem o očkování je i mezi staršími 12 let.

„Z hlediska toho vlastního očkování dětí to vypadá v podstatě tak, že v těch očkovacích centrech, které byly specificky pro děti, bylo podáno 6 tisíc prvních dávek. Máme už i asi 600 dětíé, které mají dokončené očkování,“ dodává Severa.

Během prázdnin se ale mění systém očkování ve velkých centrech. Do nemocnic se už přesunula očkovací místa v Teplicích a v Litoměřicích. Další je budou následovat.

„Na konci měsíce se přesune Most, Děčín a Ústí nad Labem,“ upřesnil krajský koordinátor pro očkování Petr Severa.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související