Nový školní rok zahájí základní škola v Proboštově s novou kuchyní a jídelnou

2. září 2019

Dětem dnes začíná nový školní rok. Žáky základní školy v Proboštově na Teplicku v něm přivítá nová jídelna a kuchyně. Vznikly z původní tělocvičny, kterou obec nechala přestavět.

„Jsem spokojená. Prostorově je to větší, i když ty pracovní plochy jsme v té staré kuchyni měli daleko lepší, ale musíme si zvyknout. Jinak ale máme krásnou myčku, novou, takže se nenadřeme a všechno se líp stíhá. A jídelna je krásná, velká – takovou jsme neměli,“ hodnotí nové prostory hlavní kuchařka Ludmila Žambochová.

„Původní školní jídelna byla velmi malá, muselo se sem chodit na směny a kuchařky měly malinkatý prostor, spoustu věcí jsme si ani nemohli dovolit. Místo staré tělocvičny se teď začíná navíc stavět nová,“ vysvětluje důvod vzniku nové kuchyně a jídelny ředitelka školy Pavlína Langerová.

„Tady bude nová tělocvična, nad ní pak bude multifunkční školní hřiště – je to takové logické završení celé té stavby,“ doplnil nezávislý místostarosta Proboštova Roman Nešetřil s tím, že nová budova tělocvičny by mohla stát příští rok v květnu.

Přestavba staré tělocvičny na jídelnu a kuchyň a také stavba nové tělocvičny bude Proboštov stát 45 milionů korun, z toho 30 milionů dostala obec jako státní dotaci.

Spustit audio

Související