Za prázdninové rekonstrukce základních škol v Mostě zaplatí město desítky milionů korun

4. červenec 2019 15:11

Nové učebny, datové rozvody i bezbariérové vstupy budou po prázdninách na základních školách v Mostě. Dělníci musí všechno zvládnout za dva měsíce.

Město za to zaplatí desítky milionů korun. Na 7. základní škole Jakuba Arbesa tak vzniká půdní nástavba, kde budou odborné učebny informatiky, přírodních věd a cizích jazyků. Na 4. základní škole Václava Talicha zase dělníci připravují nové učebny i datovou síť.

„Budují se dvě speciální učebny – jedna pro přírodní vědy, druhá jazyková. A budeme nově i bezbariérovou školou,“ říká ředitelka 4. ZŠ Václava Talicha Alena Lorenzová.

Novinkou bude také výsadba 10 stromů ve školním arboretu, nový školní chodník a rekonstrukce kabinetů fyziky a přírodopisu. Další významnou novinkou bude plošina, která vyveze vozíčkáře do každého patra školy.

Na vybavení a stavební práce na 7. ZŠ i na 4. ZŠ Most získal evropské dotace. Dohromady si obě investice vyžádají necelých 35 milionů korun.

Co stavební firmy budují na 7. základní škole, prozrazuje mluvčí města Alena Sedláčková: „Učebny přírodních věd, informatiky a cizích jazyků. Bude tam vybudován i výtah a serverovna.“

Na ostatních školách pracují firmy na rekonstrukci školních kuchyní, datových sítí anebo modernizují sociální zařízení.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související