Novou cyklostezku z Vroutku do Podbořan vyzkoušejí cyklisté zřejmě už během listopadu

2. listopad 2020 08:46

v

„Je to směrovník, který se musí předělat na ty zabetonované patky, které táhmhle vidíte,“ ukazuje stavbyvedoucí Jiří Číhal na přístřešek na začátku nové cyklotrasy, hned u vrouteckého hřbitova a dodává: „Začínáme přijímací řízení na stavbu. Je to v rámci kontrolního dne, samozřejmě.“

Zástupci stavební firmy se v rámci kontrolního dne scházejí s investorem – tím je město Vroutek. Před sebou mají téměř tři kilometry dlouhou trasu podél silnice na Podbořany, s novým parkovištěm a odpočívadly.

Nová cyklostezka ve Vroutku u Podbořan

„Projdeme si to a řekneme si, jestli tam jsou nějaké závady nebo nedodělky. Pokud tam nejsou, tak to bude paráda,“ shrnuje nezávislý starosta Vroutku, Jaromír Kubelka.

„Na každé stavbě jsou nějaké komplikace, které je potřeba vyřešit v rámci stavby,“ shrnuje Jiří Číhal s tím, že ale nešlo o žádné zásadní komplikace.

Asfaltová cesta má dva pruhy, měří přesně 2,8 kilometru a na trase jsou tři přístřešky s lavičkami, stolem, stojany na kola nebo odpadkovým košem.

Přes 11 milionů korun získal Vroutek na stavbu cyklostezky od státního fondu dopravní infrastruktury. Celkem stavba přijde na více než 15 milionů.

Stavební práce začaly v lednu a po 10 měsících jsou u konce. Zbývají menší nedodělky, které objevili účastníci kontrolního dne. Ten se nakonec protáhl na tři hodiny.

Spustit audio

Související