Novohradské plátky
Suroviny: Půl kg bůčku, 2 cibule, zeleninové lečo, smetana, 2 lžíce hladké mouky, sladká paprika, pepř, sůl, olej.
Postup: Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, obalíme v hladké mouce, osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran a vyndáme. Na oleji osmažíme nakrájené cibule, přidáme lečo, vrátíme maso a dodusíme. Asi v polovině dušení ještě zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou. Rýže jako příloha.
Dobrou chuť vám přeje Anna Pučálková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka