Špenátový koláč
Znovu volám: „Pochváleno budiž listové těsto!“
Ingredience
- 1 listové těsto rozválené – 275 g
- miska čerstvého špenátu
- hrst mladého hrášku
- 125 ml smetany
- 2 vejce
- 1 lžíce ricotty
- 1 malá cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce parmazánu
- 1 lžička škrobu, sůl, pepř
Postup:
- Listové těsto rozbalíme a vložíme do menšího pekáčku, aby přečnívající těsto udělalo okraje.
- Zapneme troubu na 200 stupňů a připravíme náplň.
- Zahřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutý a okapaný špenát a vyloupaný hrášek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Smetanu smícháme se škrobem, pak s vejci, ricottou a parmazánem.
- Na těsto rozprostřeme špenát s hráškem, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, až okraje zrůžoví a náplň zatuhne.
- Po vytažení necháme trochu zchladnout.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka