Špenátový koláč

Znovu volám: „Pochváleno budiž listové těsto!“

Ingredience
  • 1 listové těsto rozválené – 275 g
  • miska čerstvého špenátu
  • hrst mladého hrášku
  • 125 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 lžíce ricotty
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička škrobu, sůl, pepř

Postup:

  1. Listové těsto rozbalíme a vložíme do menšího pekáčku, aby přečnívající těsto udělalo okraje.
  2. Zapneme troubu na 200 stupňů a připravíme náplň.
  3. Zahřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutý a okapaný špenát a vyloupaný hrášek, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  4. Smetanu smícháme se škrobem, pak s vejci, ricottou a parmazánem.
  5. Na těsto rozprostřeme špenát s hráškem, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, až okraje zrůžoví a náplň zatuhne.
  6. Po vytažení necháme trochu zchladnout.

Mohlo by vás zajímat