Špenátový závin
Na Zelený čtvrtek byste měli mít na stole něco zeleného a určitě tím tradice nemyslela ani „fefrmincku“ ani zelený pivní speciál…
Suroviny:
1 balení listového těsta
1 krabička špenátových listů
150-200 g nivy
česnek podle chuti
sůl
pepř
1 vajíčko na potření
Postup:
1. Špenát spaříme vařící vodou, ocedíme a vmícháme do něj nastrouhaný sýr a česnek utřený se solí, okořeníme pepřem.
2. Těsto rozdělíme na poloviny, obě vyválíme, potřeme špenátovou směsí a zavineme.
3. Záviny dáme na plech na pečicí papír, potřeme rozkvedlaným vejcem, párkrát propíchneme špejlí a v dobře předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka