Hovězí na víně

Pracnější – ale stojí za to!

Ingredience
  • 800 g hovězí kližky nebo zadního
  • 100 g dobrého špeku
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • půl menšího celeru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • čtvrt litru vody
  • 3 dl červeného vína
  • sůl
  • koření – 5 celých pepřů, 4 nová koření, 3 jalovčinky, 1-2 bobkové listy a špetka tymiánu

Postup:

  1. Rozpečeme nakrájený špek a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Cibuli odhrneme stranou a na tuku ze všech stran opečeme osolené maso.
  3. Přidáme hrubě strouhanou zeleninu, v gáze nebo v kovovém čajítku směs koření a opečeme.
  4. Pak přidáme protlak a podlijeme asi čtvrtlitrem horké vody a vínem.
  5. Dusíme do měkka, kontrolujeme tekutinu, v případě potřeby dolijeme trochu horké vody.
  6. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky a zeleninu rozmixujeme. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.