Rozlítané ptáčky
„Rozebraná“ klasika…
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 2-3 nožičky párku
- 2 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g špeku
- 2 vejce
- 2 sterilované okurky
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl, pepř
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do sklovita, zaprášíme ji moukou a osmahneme na jíšku.
- Do základu dáme na kostičky nakrájené maso a nadrobno nakrájený špek a zprudka zatáhneme.
- Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, zalijeme a dusíme do měkka. Občas promícháme. Pár minut před dodušením přidáme nakrájené párky.
- Než se maso dodusí, uvaříme vejce natvrdo.
- Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené okurky a nasekaná vařená vejce, necháme prohřát. Část vajec si můžeme nechat na ozdobu.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.