Krkonošská polévka
Jde to i bez kvásku.
Ingredience
- 250 g brambor
- miska sušených hub
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml tučné smetany
- 2 vejce
- sůl, kopr
- 1 lžíce tuku
Postup:
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
- Zvlášť uvaříme přes noc namočené houby ve tři čtvrtě litru vody.
- Když jsou houby uvařené, zahustíme polévku asi dvěma lžícemi hladké mouky rozmíchané v troše studené vody.
- Přidáme smetanu a povaříme.
- Na tuku připravíme míchaná vejce.
- Polévku rozdělíme na talíře, doplníme rozkrájenými vařenými bramborami, míchaným vejcem a koprem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.