Uzená polévka
Při vaření uzeného masa bývá zvykem po prvním varu vodu slít a zalít maso novou vodou a dovařit. Uzený vývar je dobrým základem pro polévky.
Ingredience
- 1 litr uzeného vývaru
- 1-2 kedlubny (můžeme kombinovat i více druhů zeleniny – mrkev, celer…)
- hrst krupek
- pórek
- zelená petrželka
- případně sůl, není-li vývar dost slaný
Postup:
- Do vývaru vhodíme na kostičky nakrájený kedluben, přivedeme k varu a po chvíli přidáme propláchnuté krupky. Vaříme skoro do měkka.
- Přidáme trochu nakrájené bílé i zelené části pórku a krátce povaříme.
- Na talíři doplníme nakrájeným uzeným masem a zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.