Čočkový salát s majonézou
Na salát je vhodná černá čočka beluga.
Ingredience
- 200 g čočky beluga
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 párek
- sůl, pepř
Postup:
- Čočku uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
- Párek nakrájíme na kolečka, opečeme a necháme vystydnout.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Majonézu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
- Zchladlou čočku a párek smícháme a propojíme ochucenou majonézou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.