Hrách s uzeným
Hrách a kroupy, to je hloupý … zpívá se to tak. Tak vynechte kroupy a přidejte uzené!
Ingredience
- 300-350 g loupaného hrachu – žlutého nebo zeleného
- 300-400 g uzeného bůčku
- 1 větší cibule
- 1 lžíce sádla
- 3 stroužky česneku
- sůl
Postup:
- Hrách předem naložíme do studené vody – klidně přes noc nebo od rána, rychleji se uvaří.
- Pak hrách propláchneme, zalijeme novou vodou a vaříme do měkka.
- Bůček nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno.
- Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrájený bůček a rozpečeme. V závěru přidáme plátky česneku a už jen krátce osmahneme.
- Smícháme hrách s připraveným masem, podle chuti dosolíme.
- Na talíři doplníme sterilovanou okurkou nebo červenou řepou.
Související
-
Hrách se zelím
Hrách a kroupy? Ne, tentokrát hrách a zelí... Suroviny a postup:Hrnek hrachu propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme do měkka, ocedíme. ...
-
Husí stehna s hrachem a kroupami
Suroviny: 2 husí stehna, 30 gramů cibule, 150 gramů hrachu, 100 gramů krup, majoránka, sůl, pepř, stroužek česneku, 60 gramů husího sádla.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.