Zeleninová pánev
Přílohu volte podle chuti, ale kuskus je bezkonkurenční v rychlosti přípravy.
Ingredience
- 1 malá cibule
- 50 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 2-3 rajčata
- 1 červená paprika
- půl malé cukety
- sůl
- koření: chilli, mletý římský kmín, mletý pepř
- bazalka
Postup:
- Na oleji rozpečeme nakrájenou slaninu a na tom krátce osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené mrkve, osmahneme, pak postupně přidáme nakrájené česneky, papriku, rajčata a cuketu, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme.
- Dusíme, až zelenina změkne, v závěru ještě přidáme sekanou bazalku.
- Podáváme s kuskusem – připravíme podle návodu na sáčku, obvykle 1 díl kuskusu zalijeme dvěma díly vody, lehce osolíme, kápneme oleje a pod pokličkou přivedeme k varu. Pak oheň vypneme, kastrolek zakryjeme utěrkou a necháme pár minut dojít. Před podáváním nakypříme vidličkou.
Související
-
Nudlová pánev
Suroviny: 500g kuřecích prsních řízků, balení čínských nudlí, 2 velké mrkve, 1 pórek, sójová omáčku, olej, sůl, směs koření na čínu, kari koření, chilli koření, bíl...
-
Ďábelská pánev
Suroviny: 200g vepřového masa (kotlety bez kostí), 400g kuřecích řízků, 200g klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, plechovka červených fazolí v chilli omáčc...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka