Ďábelská pánev
Suroviny: 200g vepřového masa (kotlety bez kostí), 400g kuřecích řízků, 200g klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, plechovka červených fazolí v chilli omáčce, 4 střední cibule, 6 stroužků česneku, 200g žampionů nebo 1 plechovka sterilovaných, půl deci olivového oleje, 2 chilli papričky nebo chilli koření, 1 pórek, deci piva, kelímek strouhaného křenu, sůl, pepř a koření dle chuti.
Postup: Maso pokrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka. Žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky a česnek a cibuli na malé kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme maso a klobásu, potom to vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky a žampiony. Vše restujeme 4-5 minut. Vrátíme zpět maso, přidáme chilli papričky, podlijeme mírně pivem a pár minut dusíme. Přidáme plechovku fazolí s trochou nálevu a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Pánev ozdobíme kolečky pórku a posypeme strouhaným křenem. Podáváme s americkými brambory.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.