Ďábelská pánev
Suroviny: 200g vepřového masa (kotlety bez kostí), 400g kuřecích řízků, 200g klobásy, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, plechovka červených fazolí v chilli omáčce, 4 střední cibule, 6 stroužků česneku, 200g žampionů nebo 1 plechovka sterilovaných, půl deci olivového oleje, 2 chilli papričky nebo chilli koření, 1 pórek, deci piva, kelímek strouhaného křenu, sůl, pepř a koření dle chuti.
Postup: Maso pokrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka. Žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky a česnek a cibuli na malé kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme maso a klobásu, potom to vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky a žampiony. Vše restujeme 4-5 minut. Vrátíme zpět maso, přidáme chilli papričky, podlijeme mírně pivem a pár minut dusíme. Přidáme plechovku fazolí s trochou nálevu a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Pánev ozdobíme kolečky pórku a posypeme strouhaným křenem. Podáváme s americkými brambory.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.