Uzené v bramboráku
Kombinace přímo klasická…
Ingredience
- 4-6 malých plátků tepelně upraveného uzeného masa
- 4-6 brambor – podle velikosti, asi půl kg
- 1 mrkev
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1-2 lžíce mléka
- sůl, pepř, česnek, případně majoránka
- tuk na smažení – ideálně sádlo
Postup:
- Brambory a mrkev oškrábeme nebo oloupeme a najemno nastrouháme.
- Vmícháme vejce, mléko, koření, sůl a utřený česnek a postupně zamícháváme mouku. Těstíčko by mělo být pěkně hladké.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžicí na něm vytvoříme z těstíčka placičku o stejném rozměru, jako mají plátky masa. Na těstíčko hned položíme maso a přikryjeme dalším těstíčkem, smažíme.
- Když je spodní strana usmažená, opatrně obrátíme a dosmažíme i z druhé strany.
- Podáváme s kysaným zelím.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.