Uzené v bramboráku

Kombinace přímo klasická…

Ingredience
  • 4-6 malých plátků tepelně upraveného uzeného masa
  • 4-6  brambor – podle velikosti, asi půl kg
  • 1 mrkev
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce mléka
  • sůl, pepř, česnek, případně majoránka
  • tuk na smažení – ideálně sádlo

Postup:

  1. Brambory a mrkev oškrábeme nebo oloupeme a najemno nastrouháme.
  2. Vmícháme vejce, mléko, koření, sůl a utřený česnek a postupně zamícháváme mouku. Těstíčko by mělo být pěkně hladké.
  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžicí na něm vytvoříme z těstíčka placičku o stejném rozměru, jako mají plátky masa. Na těstíčko hned položíme maso a přikryjeme dalším těstíčkem, smažíme.
  4. Když je spodní strana usmažená, opatrně obrátíme a dosmažíme i z druhé strany.
  5. Podáváme s kysaným zelím.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.