Uzené maso s kapustičkami
Zajímavá změna – nemusí být k uzenému vždycky jen zelí…
Suroviny:
dobré libové uzené
růžičková kapusta
sůl
trochu tuku
Postup:
- Očištěné kapustičky dáme vařit do osolené vody.
- Když jsou kapustičky měkké, prohřejeme plátky masa na troše tuku a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.
Související
-
Kapusta je zázrak přírody – pomáhá při problémech s žaludkem, játry i střevy
Je fakt, že kapustu jsme jako děti většinou nenáviděli. Přitom dokáže být tak dokonalá, je to skoro zázrak přírody – tedy kromě toho, že nadýmá.
-
Smažená růžičková kapusta
Kapustičky jako překvapení...Suroviny a postup:Nejdříve si umícháme těstíčko: 4 lžíce mléka, 6 lžic hrubé mouky a 2 vejce, trochu osolíme, můžeme i opepřit. Pak jed...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.