Uzené maso s kapustičkami

Zajímavá změna – nemusí být k uzenému vždycky jen zelí…

Suroviny:

dobré libové uzené

růžičková kapusta

sůl

trochu tuku

Postup:

  1. Očištěné kapustičky dáme vařit do osolené vody.
  2. Když jsou kapustičky měkké, prohřejeme plátky masa na troše tuku a podáváme.
  3. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.