Kapustový mozeček

Název trochu klame, zavoní to i masem!      

Suroviny:

1 střední kapusta

1 cibule

1 konzervička Májky

50 g anglické slaniny

2 vejce

sůl

rajčata

Postup:

  1. Na kusy rozkrájenou kapustu v osolené vodě uvaříme a nasekáme.
  2. Slaninu nakrájíme, rozpečeme a osmahneme na ní nakrájenou cibuli.
  3. Na tento základ dáme nasekanou kapustu, masovou pomazánku, promícháme, prohřejeme a nakonec vmícháme vejce.
  4. Podáváme s bramborem nebo i jen s chlebem, přidáme rajčata na ozdobu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.