Karobové muffiny

Karob je prášek z tzv. svatojánského chleba, obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů, je přirozeně sladký a můžeme ho použít jako náhradu kakaa.

Ingredience
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 130 g bílého jogurtu
  • 70 g cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce mletého máku
  • 2 vrchovaté lžíce karobu
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli, mandle na ozdobu

Postup:

  1. Do mouky vmícháme karob, mák, špetku soli a kypřicí prášek.
  2. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a přidáme jemně nastrouhanou mrkev, jogurt a olej.
  3. Do vaječné pěny postupně zamícháme moučnou směs a pak ji lžicí rozdělíme do papírových košíčků v muffinové formě. Pokud ji nemáme, pečeme v malém pekáčku vyloženém pečicím papírem. Na povrch položíme mandle.
  4. V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme asi půl hodiny. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.