Čočka s mrkví
Ideál pro vegetariány. Ostatní si mohou přidat kousek pečeného nebo grilovaného masa nebo uzeniny.
Ingredience
- čočka
- mrkev
- máslo
- medvědí česnek
- sůl
Postup:
- Čočku přebereme, propláchneme a dáme vařit. Nesolíme.
- Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme.
- Na pánvi rozpustíme máslo (1 lžička na 1 mrkev), dáme na něj nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme medvědí česnek (čerstvý nebo sušený), mírně podlijeme a podusíme, aby mrkev změkla.
- Nakonec smícháme uvařenou čočku s udušenou mrkví a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.