Čočka s mrkví

Ideál pro vegetariány. Ostatní si mohou přidat kousek pečeného nebo grilovaného masa nebo uzeniny.

Ingredience
  • čočka
  • mrkev
  • máslo
  • medvědí česnek
  • sůl

Postup:

  1. Čočku přebereme, propláchneme a dáme vařit. Nesolíme.
  2. Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo (1 lžička na 1 mrkev), dáme na něj nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme medvědí česnek (čerstvý nebo sušený), mírně podlijeme a podusíme, aby mrkev změkla.
  4. Nakonec smícháme uvařenou čočku s udušenou mrkví a podáváme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.