Kuřecí čufty

Pozdrav z dalmatské kuchyně, obvykle se připravuje ze směsi vepřového a hovězího masa.

Ingredience
  • 500 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce smetany
  • směs koření – mletá sladká i pálivá paprika, pepř, majoránka, tymián
  • 1 krabička pasírovaných rajčat (pomodoro passata)
  • olivový olej
  • sůl
  • špetka cukru

Postup:

  1. Maso umeleme, vmícháme do něj vejce, jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, osolíme a okořeníme podle chuti.
  2. Necháme chvíli v chladu proležet, pak tvoříme malé placičky nebo válečky a opečeme je na rozehřátém oleji.
  3. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme pasírovaná rajčata a dodusíme. Podle chuti doladíme špetkou cukru.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.