Tartaletky se srdíčky
Zdobení si zvolte podle vlastního vkusu…
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 140 g cukru moučky
- 1 vejce
- borůvková marmeláda, šlehačka, cukrové zdobení
Postup:
- Do mouky vmícháme cukr a společně s máslem pokojové teploty zpracujeme na drobenku.
- Přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme do chladu odležet asi na 2 hodiny.
- Odleželé těsto vyválíme na stéblo (cca 3mm) silně, vykrájíme kolečka podle velikosti formiček, vložíme je dovnitř, dno vidličkou propícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Netrvá to dlouho!
- Upečené tartaletky vyklepneme, necháme zcela zchladnout, pak střed potřeme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a cukrovým zdobením. Hned podáváme.
Související
-
Datle – cukroví, po kterém neztloustnete
Plody datlovníku jsou složeny převážně ze sacharidů. Přírodní cukry tvoří 50- 70 procent obsahu všech látek a datle se tak stávají nejlepší náhražkou sladkostí, pro...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.