Zeleninová polévka
V létě volíme lehčí, zeleninové polévky.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 2 stroužky česneku
- pár růžiček brokolice
- pažitka nebo cibulková nať
- sůl
Postup:
- Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na půlkolečka, kedlubnu hrubě nastrouháme, česnek nakrájíme na plátky a dáme vařit do osolené vody.
- Po chvíli přidám e brokolice a už jen krátce povaříme.
- Na talíři doplníme pažitko nebo cibulkovou natí.
Související
-
Rajská polévka s vejcem
Rajčata tepelně zpracovaná nám poskytnou více užitečných látek – stejně jako mrkev.
-
Zeleninová polévka s tarhoňou
Tarhoňa je druh těstoviny ve slovenské kuchyni, v české ji můžeme přirovnat k drobení. Dnes už se vyrábí strojně a vypadá jako malé úhledné kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka