Hovězí guláš
Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.
Ingredience
- 500-600 g hovězí kližky
- 2 velké cibule
- olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
- červená paprika na ozdobu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
- Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
- Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.
Související
-
Guláš z první republiky
To už by byl pořádně rozleželý... Recept je ale opravdu z 20. let minulého století.
-
Guláš AJVAR
Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka