Koprová omáčka s vejcem
Výborná je nejen s knedlíkem, ale i s novými bramborami.
Ingredience
- ½ l vývaru nebo vody (osolené)
- 150 ml kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- pár snítek kopru
- brambory na 2 porce
- 2-3 vejce
- případně cukr, ocet
Postup:
Vývar nebo osolenou vodu přivedeme k varu a vložíme silné stonky kopru, zvolna vaříme.
- Vedle uvaříme v osolené vodě oloupané a nakrájené brambory, zvlášť dáme vařit vejce natvrdo.
- Rozkvedláme moukou v troše studené vody, aby nežmolkovala, vlijeme do vývaru, provaříme a pak vyndáme stonky kopru.
- Vmícháme smetanu, povaříme a chuť doladíme podle potřeby – sůl, cukr, ocet.
- Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý kopr a už nevaříme. Podáváme s bramborami a vařeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.