Koprová omáčka s vejcem

Výborná je nejen s knedlíkem, ale i s novými bramborami.

Ingredience
  • ½ l vývaru nebo vody (osolené)
  • 150 ml kysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pár snítek kopru
  • brambory na 2 porce
  • 2-3 vejce
  • případně cukr, ocet

Postup:

Vývar nebo osolenou vodu přivedeme k varu a vložíme silné stonky kopru, zvolna vaříme.

  1. Vedle uvaříme v osolené vodě oloupané a nakrájené brambory, zvlášť dáme vařit vejce natvrdo.
  2. Rozkvedláme moukou v troše studené vody, aby nežmolkovala, vlijeme do vývaru, provaříme a pak vyndáme stonky kopru.
  3. Vmícháme smetanu, povaříme a chuť doladíme podle potřeby – sůl, cukr, ocet.
  4. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý kopr a už nevaříme. Podáváme s bramborami a vařeným vejcem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.