Chřest s koprem
Chřest s bylinkami náramně ladí… Suroviny a postup: Svazeček chřestu uvaříme v osolené vodě (stačí 15 minut) a mezitím umícháme bylinkový přeliv: drobně nakrájenou cibuli a hrst sekané petrželky smícháme s 4 lžícemi oleje, 3-4 lžícemi octa, osolíme, opepříme a chuť doladíme špetkou cukru, nakonec vmícháme drobně krájené vařené vejce. Okapaný chřest rozložíme na talíře, obložíme plátky z druhého vařeného vejce, jako přílohu volíme brambory a marinády si dá každý podle chuti.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka