Rajská polévka s vločkami
Jemné ovesné vločky polévku zahustí.
Ingredience
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla nebo oleje
- sůl nebo bujonová slepičí kostka
- tymián nebo oregano
- hrstka jemných ovesných vloček
- zelená nať na ozdobení
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vlijeme pasírovaná rajčata, krátce podusíme, pak přilijeme vodu, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku, okořeníme bylinkami a povaříme.
- Přidáme jemné vločky a krátce povaříme.
- Na talíři ozdobíme zelenou natí – pažitka, petrželka nebo cibulka.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.