Závin s uzeným masem
Chutná za tepla i za studena.
Ingredience
- 1 plát listového těsta
- 200-300 g uzeného masa
- 1 malá cibule
- vejce na potření
- kmín, případně sůl
Postup:
- Těsto na pečicím papíru rozvineme a pokryjeme mletým uzeným masem, které jsme předem smíchali s drobně nakrájenou cibulí.
- Stočíme do závinu, pečicí papír dáme na plech, na něj položíme závin a potřeme ho rozkvedlaným vajíčkem, lehce posypeme kmínem, případně posolíme, ale uzené maso dodá slanosti dost.
- Vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 stupňů a upečeme do zlatova.
Související
-
Závin se sladkou ricottou
Ricotta je syrovátkový sýr, chuťově nevýrazný - takže si ho můžete upravit jak na slano, tak na sladko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.