Hruškové řezy

Drobenku vylepšíme marcipánem. 

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml kefíru
  • asi 5 lžic oleje nebo rozpuštěného másla
  • 1 velké nebo 2 malá vejce
  • půl sáčku kypřicího prášku
  • hrušky
  • drobenka: 2 lžíce cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce másla a kousek marcipánu

Postup:

  1. Hrušky loupeme, jen když mají tuhou slupku, nakrájíme na plátky a vložíme do misky s citronovou vodou, aby nezhnědly.
  2. Do kefíru zamícháme vejce, olej a cukr.
  3. Postupně přimícháme mouku, do které jsme předem zamíchali kypřicí prášek.
  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe plátky hrušek a posypeme drobenkou s kousky marcipánu.
  5. Pečeme ve středně předehřáté troubě.

Mohlo by vás zajímat