Hruškový závin
Díky listovému těstu je to rychlý proces.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta
- 2-3 hrušky
- sušené plody kustovnice čínské
- cukr
- skořice mletá
- 1 vejce na potření
- hladká mouka na vál
Postup:
- Těsto rozválíme na pomoučeném válu do tenka, rozložíme na něj oloupané a nadrobno nakrájené hrušky, doplníme bobulkami kustovnice, dochutíme mletou skořicí a podle potřeby poprášíme cukrem. U sladkých hrušek to ani není potřeba.
- Stočíme do závinu, přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, lehce propícháme vidličkou a dáme do předem dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova, krájíme až po částečném zchladnutí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.