Hruškový závin
Díky listovému těstu je to rychlý proces.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta
- 2-3 hrušky
- sušené plody kustovnice čínské
- cukr
- skořice mletá
- 1 vejce na potření
- hladká mouka na vál
Postup:
- Těsto rozválíme na pomoučeném válu do tenka, rozložíme na něj oloupané a nadrobno nakrájené hrušky, doplníme bobulkami kustovnice, dochutíme mletou skořicí a podle potřeby poprášíme cukrem. U sladkých hrušek to ani není potřeba.
- Stočíme do závinu, přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, lehce propícháme vidličkou a dáme do předem dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova, krájíme až po částečném zchladnutí.
Související
-
Listový závin s mákem
Listové těsto zachrání každý moučník, s makovou náplní už si musíte trochu vyhrát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?