Hruškový závin

Díky listovému těstu je to rychlý proces.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta
  • 2-3 hrušky
  • sušené plody kustovnice čínské
  • cukr
  • skořice mletá
  • 1 vejce na potření
  • hladká mouka na vál

Postup:

  1. Těsto rozválíme na pomoučeném válu do tenka, rozložíme na něj oloupané a nadrobno nakrájené hrušky, doplníme bobulkami kustovnice, dochutíme mletou skořicí a podle potřeby poprášíme cukrem. U sladkých hrušek to ani není potřeba.
  2. Stočíme do závinu, přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, lehce propícháme vidličkou a dáme do předem dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova, krájíme až po částečném zchladnutí.

Související