Závitky hořčičné

Nic nového pod sluncem, ale hrubozrnná hořčice udělá své… 

Ingredience
  • 4 plátky z vepřové kýty
  • 4 plátky anglické slaniny
  • hrubozrnná francouzská hořčice
  • sůl
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 lžíce rajského protlaku

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme na to plátek anglické slaniny, zavineme a zajistíme párátky.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na cibulovém základu opečeme závitky ze všech stran.
  3. Podlijeme, přidáme rajský protlak a udusíme do měkka.
  4. Závitky vyjmeme, omáčku rozmixujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.