Rybízová bublanina
Můžete udělat i s malinami nebo borůvkami – ale pak uberte cukru. Množství je na dvě koláčové formy.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- ¾ hrnku cukru
- 1 vejce a 1 bílek navíc
- ½ hrnku oleje
- ¾ hrnku mléka
- špetka soli
- rybíz
- tuk a mouka do formy nebo pečicí papír
- cukr moučka s vanilkovým cukrem na posypání
Postup:
- Ušleháme vejce a bílek s cukrem, přišleháme olej a pak vmícháme mléko.
- Vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem a špetkou soli.
- Těsto vlijeme na plech nebo do dvou koláčových forem – předem je vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme a vysypeme moukou.
- Posypeme rybízem – ten předem opláchneme, necháme okapat a očešeme vidličkou ze stonků.
- Upečeme ve střední troubě, necháme zchladnout a pak ještě poprášíme cukrem moučkou s vanilkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.