Ananasový crumble
Angličtina se nám vkrádá i do kuchyně, a protože význam slova crumble je také drobit, můžeme místo crumble říkat hezky česky drobenkový koláč.
Ingredience
- 1 šálek jemných ovesných vloček
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce mletých ořechů
- 1 lžíce cukru
- kolečka kompotovaného ananasu
- půl banánu
- 2 lžíce smetany
- uvedené množství je pro dvě kokotky – jednoporcové zapékací misky
- na ozdobu šlehačka nebo kysaná smetana
Postup:
- Z vloček, másla, cukru a ořechů vytvoříme drobenku.
- Na dno kokotky dáme kolečko ananasu, čtvrtinu drobenky, pak kolečka banánu a další čtvrtinu drobenky. Pokapeme smetanou a stejně naplníme i druhou kokotku.
- Položíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů zapéci.
- Podáváme po zchladnutí, opatrně vyklopíme a zdobíme šlehačkou nebo kysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.