Salát s křepelčími vajíčky
Křepelčí vajíčka jsou bohatá na riboflavin (vitamín B2) a vitamin B12, obsahují i selen, cholin i menší množství železa. To všechno prospívá našemu zdraví.
Ingredience
- ledový salát
- křepelčí vajíčka
- cherry rajčata
- dresink: olivový olej, hořčice, krémové balzamico, med, sůl
Postup:
- Vajíčka uvaříme natvrdo, je to rychlejší, než vejce slepičí – dobře zchladíme studenou vodou, teprve pak loupeme skořápku.
- Zatímco se vajíčka chladí, umícháme si dresink, natrháme nebo nakrájíme salát a smícháme ho s dresinkem, rozkrájíme rajčátka.
- Na talířek pak naskládáme ochucený salát a obložíme ho rozkrojenými vajíčky a rajčátky.
- Můžeme podávat k hlavnímu jídlu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři nebo svačinu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.