Salát s křepelčími vajíčky

Křepelčí vajíčka jsou bohatá na riboflavin (vitamín B2) a vitamin B12, obsahují i selen, cholin i menší množství železa. To všechno prospívá našemu zdraví.

Ingredience
  • ledový salát
  • křepelčí vajíčka
  • cherry rajčata
  • dresink: olivový olej, hořčice, krémové balzamico, med, sůl

Postup:

  1. Vajíčka uvaříme natvrdo, je to rychlejší, než vejce slepičí – dobře zchladíme studenou vodou, teprve pak loupeme skořápku.
  2. Zatímco se vajíčka chladí, umícháme si dresink, natrháme nebo nakrájíme salát a smícháme ho s dresinkem, rozkrájíme rajčátka.
  3. Na talířek pak naskládáme ochucený salát a obložíme ho rozkrojenými vajíčky a rajčátky.
  4. Můžeme podávat k hlavnímu jídlu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři nebo svačinu.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.