Slaný pepřový koláč
Bude to chtít něco na zapití!
Ingredience
- 400 g pizza těsto (lze koupit jako polotovar)
- 200-250 g pasírovaných rajčat – passata
- 180 g balkánského sýra
- 100 g plátků anglické slaniny
- 1 lžíce sterilovaného zeleného pepře
Postup:
- Pečicí papír s těstem rozvineme, položíme na plech a potřeme pasírovanými rajčaty.
- Na tento základ položíme plátky slaniny, posypeme hrubě strouhaným balkánským sýrem, rovnoměrně rozložíme kuličky pepře a ještě pokapeme pasírovanými rajčaty.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.