Hrušky s krémem

Rychlý moučník nebo svačinka.

Ingredience
  • hrušky
  • 1 měkký tvaroh
  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • borůvkový džem – nebo jiný podle chuti
  • případně trochu cukru

Postup:

  1. Našleháme mascarpone s tvarohem a přidáme ušlehanou šlehačku, nakonec vmícháme džem. Podle chuti dosladíme.
  2. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřinec a plníme ozdobnou trubičkou krémem. Hned podáváme.

Související

  • Smažené hrušky a jako bonus Ruská zmrzlina

    Suroviny: 3 hrušky, 3 vejce, 40g ovesných vloček, tuk na smažení, škrobová moučka, 1dc bílého vína, 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce cukru.

  • Hrušky se sýrem a ořechy

    Suroviny: 2 velké zralé hrušky (můžete použít i kompotované), 4 polévkové lžíce nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra s modrou plísní, 4 lžíce mletých vlašských ořec...

  • Hrušky s nivou

    Ne příliš obvyklá kombinace, která může hosty příjemně překvapit.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.