Hrušky s krémem
Rychlý moučník nebo svačinka.
- hrušky
- 1 měkký tvaroh
- 1 mascarpone
- 1 šlehačka
- borůvkový džem – nebo jiný podle chuti
- případně trochu cukru
Postup:
- Našleháme mascarpone s tvarohem a přidáme ušlehanou šlehačku, nakonec vmícháme džem. Podle chuti dosladíme.
- Hrušky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřinec a plníme ozdobnou trubičkou krémem. Hned podáváme.
Související
-
Smažené hrušky a jako bonus Ruská zmrzlina
Suroviny: 3 hrušky, 3 vejce, 40g ovesných vloček, tuk na smažení, škrobová moučka, 1dc bílého vína, 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce cukru.
-
Hrušky se sýrem a ořechy
Suroviny: 2 velké zralé hrušky (můžete použít i kompotované), 4 polévkové lžíce nastrouhaného nebo rozdrobeného sýra s modrou plísní, 4 lžíce mletých vlašských ořec...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.