Krkovička na víně a celeru
Na první pohled neobvyklá kombinace, ale stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 1 celer
- sůl
- pepř
- sklenka červeného vína
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme připravené maso, z obou stran ho opečeme, pak podlijeme a dusíme.
- Po asi půlhodině přidáme kousky celeru, podlijeme vínem a dodusíme.
- Podáváme s dušenou rýží, vegetariáni dostanou na talíř jen celer, ale ideální je kombinace s masem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.