Řezy Margot
Místo tyčinky Margot můžete použít třeba kokosový suk, ale čokoládová poleva z Margot vytvoří hezký „stracciatella“ efekt.
Ingredience
- 1 Margot tyčinka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- půl hrnku cukru
- půl hrnku mléka
- necelého půl hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 kypřicí prášek
Postup:
- Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme olej a mléko, nakonec vešleháme mouku prosátou s kypřicím práškem a hrubě nastrouhanou tyčinku Margot.
- Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.