Řezy Margot

Místo tyčinky Margot můžete použít třeba kokosový suk, ale čokoládová poleva z Margot vytvoří hezký „stracciatella“ efekt.

Ingredience
  • 1 Margot tyčinka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku mléka
  • necelého půl hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 kypřicí prášek

Postup:

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme olej a mléko, nakonec vešleháme mouku prosátou s kypřicím práškem a hrubě nastrouhanou tyčinku Margot.
  2. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.