Demikát – brynzová polévka
Jednoduché, chutné, rychlé… co víc si přát?
Ingredience
- asi čtvrt kila brambor
- 150-200 g brynzy
- 1 cibule
- olej nebo sádlo pod cibuli
- sůl
- petrželka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
- Do misek nebo talířů rozdrobíme brynzu, nalijeme polévku a ozdobíme sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.