Demikát – brynzová polévka

Jednoduché, chutné, rychlé… co víc si přát?

Ingredience
  • asi čtvrt kila brambor
  • 150-200 g brynzy
  • 1 cibule
  • olej nebo sádlo pod cibuli
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
  2. Do misek nebo talířů rozdrobíme brynzu, nalijeme polévku a ozdobíme sekanou petrželkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.