Demikát – brynzová polévka
Jednoduché, chutné, rychlé… co víc si přát?
Ingredience
- asi čtvrt kila brambor
- 150-200 g brynzy
- 1 cibule
- olej nebo sádlo pod cibuli
- sůl
- petrželka
Postup:
- Cibuli nakrájíme a mírně osmahneme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
- Do misek nebo talířů rozdrobíme brynzu, nalijeme polévku a ozdobíme sekanou petrželkou.
Související
-
Halušky s brynzou
Kdo se nechce pachtit s pravými bramborovými haluškami, použije halušky v sáčku, ale těch brambor je tam pomálu, je to spíš moučná směs.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.